Omdat er soms niet veel tijd is tussen de bestelling en het moment dat de ballonnen uit voorraad gaan is het onmogelijk u te laten kiezen tussen een aantal voorbeelden. Wij hebben steeds een  assortiment ballonnen in onze zaak en kunnen u dus zeker verder helpen in onze zaak. Er wordt steeds een voorschot gevraagd. Eens de ballonnen opgeblazen zijn deze erna niet meer bruikbaar. Hier enkele voorbeelden. (Er kan tegen betaling geleverd worden (enkel in de druivenstreek).

Hoeilaart en Overijse : Leveringskost = 7,50 EUR, ( levering gratis bij levering boven de 80€).

Huldenberg, Eizer, Duisburg =Leveringskost = 10,00 EUR, Tervuren =12,00€

Meer informatie over heliumballonnen

HOUDBAARHEID BALLONNEN :

GEEN GARANTIE OP HOUDBAARHEID

Vanaf het moment dat wij geen invloed meer hebben op de houdbaarheid van de ballonnen (d.w.z. na levering/ophaling van uw bestelling) kunnen wij helaas geen garantie meer geven op de houdbaarheid van de ballonnen.

 

ZWEEFDUUR HELIUMBALLONNEN

Direct na opblazen met helium blijft een normale ballon gemiddeld tussen de 14-20 uur zweven, binnen normale omstandigheden. Hoe groter de ballon, hoe langer deze zweeft. Hieronder vindt u een handige tabel met verschillende maten.

Inch       Centimeter         Gem. levensduur (heliumvulling)

11’         35 cm                                    14-20 uur                                                         

30’         65 (rond)cm                       3-4 dagen                                                         

36’         90 (rond)cm                       5-7 dagen                                                         

*Opgegeven specificaties zijn gemiddeld (opgegeven door onze fabrikant) en afhankelijk van het gewicht wat aan de ballon is bevestigd. Extra gewicht van decoratie zoals confetti, lintjes kleine ballonnen, etc. kunnen invloed hebben op de zweefduur. Wij geven hier geen garanties op.

 

BALLONNEN ZIJN ZÉÉR KWETSBAAR!

De ballonnen die wij gebruiken voor onze ballonnendecoraties (voornamelijk van het merk "Qualatex" hebben de hoogste kwaliteit en worden gemaakt voor de professionele markt). Ondanks dit blijven de ballonnen ontzettend gevoelig voor invloeden van buitenaf. Onder andere de volgende omstandigheden hebben een nadelig effect op de levensduur van de ballonnen:

Temperatuurverschillen, Tocht, Wind, Vocht (condensvorming / regen), Zonlicht, Warmte

Scherpe voorwerpen, Vandalisme, Kinderen / huisdieren.

 

KAMERTEMPERATUUR

Ballonnen gaan eigenlijk alleen het beste mee op kamertemperatuur. Worden de ballonnen blootgesteld aan bovenstaande elementen (omdat ze bijvoorbeeld buiten staan), dan kun je verwachten dat ze (fors) minder lang meegaan.

Sluit alle nadelige invloeden uit als je wilt dat de ballonnen langer dan een dag meegaan!

Meerdaags gebruik?

Wil je de ballonnen meerdaags gebruiken? Overleg dit dan met ons. Wij geven je graag alle benodigde informatie en kunnen vaak goed inschatten of de ballonnen aan je verwachtingen kunnen voldoen.

BELANGRIJKE TIP BIJ BUITEN GEBRUIK

Laat ballonnen 's avonds en 's nachts nooit buiten staan! Door temperatuurverschillen en dauw (waterdamp) ontstaat er een vochtige laag aan de buitenkant van de ballon waardoor de talkpoeder geen functie meer heeft. Als de ballonnen weer opdrogen zullen ze aan elkaar gaan plakken. Bij temperatuurstijging zetten de ballonnen uit, maar omdat de talkpoeder is verdwenen kan de latex die aan elkaar plakt scheuren waardoor de ballon leegloopt of klapt bij warmte/zonlicht.

HELIUMBALLONNEN AAN HET PLAFOND

Wordt jij ook zo vrolijk van al die heliumballonnen aan het plafond? Wij niet altijd! Heliumballonnen zijn ontzettend gevoelig voor scherpe voorwerpen, zeker als ze net opgeblazen zijn. Laat je een heliumballon tegen het plafond zweven? Zorg dan dat je het hele oppervlak hebt geïnspecteerd op scherpe oneffenheden. Een klein korreltje in de verf kan er al voor zorgen dat een ballon knalt. De grootste boosdoeners zijn;

Houten plafonds of balken,  Systeemplafonds, Inbouwverlichting, Plafond met korrelstructuur, Wind / tocht (waardoor de ballonnen blijven bewegen), Ballonnen die nét opgeblazen zijn,

Het inspecteren van het plafond kun je het beste doen met een (schone) vlakke hand. Echter de kleinste oneffenheden die je zelf misschien niet voelt kunnen er al voor zorgen dat je ballonnen kunnen knallen.

VERLICHTING IN PLAFOND

Heeft je plafond inbouwverlichting? Zorg ervoor dat je de lampen zeker een uur van tevoren hebt uitgeschakeld.

 

BALLONEN DIE NET OPGEBLAZEN ZIJN ONTZETTEND KWETSBAAR

Zijn je ballonnen net opgeblazen dan zijn ze ontzettend kwetsbaar. Zeker als de temperatuur wat hoger wordt (bijvoorbeeld op een warme dag of met veel gasten) dan zijn de ballonnen extreem gevoelig voor de kleinste oneffenheden. Helium zet in warmte namelijk sneller uit dan lucht waardoor de ballonnen zullen groeien en daardoor veel kwetsbaarder zijn dan normaal.

Minimaal 2 uur laten rusten

We raden je aan om de ballonnen minimaal 2 uur te laten rusten alvorens je ze oplaat tegen het plafond. De ballonnen hebben dan voldoende rek waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor scherpe voorwerpen/oneffenheden.

OXIDEREN / MAT WORDEN

Latex ballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal wat betekent dat ze na verloop van tijd zullen oxideren als deze opgeblazen zijn. Dit natuurlijke proces gaat sneller bij warmte en direct zonlicht. Zeker donkere ballonnen kunnen in direct zonlicht meteen hun glans kwijtraken en dof worden. Doorzichtige ballonnen zullen ondoorzichtig worden.

Zorg ervoor dat de ballonnen na afloop van je evenement in de prullenbak verdwijnen.

Houdt er rekening mee dat de meeste foto's op onze website gemaakt zijn als ze net zijn geplaatst.

 

ZELF VERVOEREN

Ga je je ballonnen zelf vervoeren? Houdt dan rekening met de volgende tips:

Ballonnen vervoeren in zakken (vb. grote vuilbak zakken)

Auto goed ventileren, bij warm weer is een airco gewenst

Ballonnen niet in een stilstaande auto bewaren (zeker niet als de zon schijnt!)

Zorg voor een ruime personenauto of bus. Ballonnen hebben veel volume

Zorg dat je voldoende ruimte hebt in de auto

Wij behandelen de  ballonnen NIET met het product 'Hi-Float' voor een wat langere zweefduur. Het plakt ontzettend en is heel slecht voor het milieu.